2013. március 5.

Az ideális keresés a Jobkralle.hu oldalunkon


Az www.jobkralle.hu oldalon sok állásajánlatot lehet találni, de hogyan is kezdjünk neki a keresésnek? A mi nézöpontunk alapján a következö lehetöségek állnak a rendelkezésünkre egy állás keresésénél: 

Tegyük fel, hogy könyvelöi állásokat szeretnénk keresni:


1. írjuk be a <Mi> mezőbe a "könyvelő" szót (vagy a javaslatokból válasszuk ki)
2. írjuk be a <Hol> mezőbe a helység nevét, hogy a keresést egy városra vagy megyére korlátozzuk
3. kattintsunk a <Keresés> gombra

Ha több eredményt szeretnénk kapni akkor a <Mi> mezöbe a "könyvelő" kifejezés helyett beirhatjuk a "könyvel" szót is. Ezzel bövítjük a keresést amely azt eredményezi, hogy az összes állás, amely címében szerepel a “könyvel” szó, megjelenik keresési találatként. (így mondjuk nemcsak a könyvelői állásokat találjuk meg, hanem azokat is amelyek tartalmazzák a "könyvelés" szót)

Még mindig kevés a találat? Kibövíthetjük a helységmezőt úgy, hogy kerületet, megyét, országot adunk meg vagy teljességgel üresen hagyjuk a helységmezőt.

További keresési beállítások elérhetőek a <Részletes keresés> gombra kattintva. 


A <Mi> mezőt üresen hagyva, de a <További szavak a listázott szövegben> mezőbe a “könyvel” szót beirva nem az állás cimére keresünk, hanem a hirdetés szövegében keressük a begépelt kifejezést. Így olyan állásokat találunk, amelyeknek nem a címében szerepel a kifejezés, hanem a tevékenység leírásában vagy a munkakövetelményekben.
A beállításoknál azt is korlátozhatjuk, hogy milyen foglalkoztatási formát (részmunkaidö, teljes munkaidö stb) akarunk keresni vagy milyen aktuális ajánlatokat szeretnénk megnézni.

Egy átfogó álláskeresésnél többféle fogalommal érdemes keresni, amelyek esetlegesen körülírják a keresett állást. A könyvelés témakörénél például a következö fogalmak segíthetnek: 
mérleg, számvitel, controller.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése