2013. május 14.

Ne veszítse el az önérzetét egy elutasítás után, inkább profitáljon belőle!


Minden ember kap elutasításokat a munkakeresési folyamat során. Ezek főképpen olyanok, amelyek semmilyen indoklást nem tartalmaznak. Egy elutasítás sohasem egyenlő egy értékítélettel, amelyet Önről, mint munkavállalóról alkot a cég. A legelső állásinterjúnál a munkáltató nem tud teljes képet alkotni a pályázóról és nem tudja megítélni az Ön valós értékét cége számára. Aki azonban időt és fáradtságot nem kímélve mindent belead egy pályázatban, annak természetes, hogy egy ilyen elutasítás a postaládában vagy e-mail fiókban csalódottságot okoz.

benzinga.com


Minden új álláspályázat egy újabb esély

Sajnos elég sokszor kap az ember olyan elutasítást, ami nem segít abban, hogy felismerjük milyen hibát követtünk el, hogy a következő alkalommal már odafigyelhessünk erre. Mégis léteznek stratégiák, amelyek segítségével egy elutasításból hasznot kovácsolhatunk a következő pályázathoz.

1. Ha egy elutasítást kap anélkül, hogy egy személyes elbeszélgetés történt volna:

Még egyszer alaposan nézze át a pályázáshoz szükséges dokumentumait!

  • Magától értetődő/egyértelmű/ az Ön önéletrajza?
  • A motivációs levél tényleg az adott állásra lett szabva?
  • Passzol a dokumentumok megformázása, betűméretek, helyesírás és nyelvtan?

A legkisebb hiba is odáig vezethet, hogy a pályázati dokumentumokat nem veszik már figyelembe. A hibák elkerülésében segít, ha egy független harmadik személy objektíven ellenőrzi a dokumentumait az álláspályázás előtt.

2. Ha az elutasítás egy állásinterjú után érkezik Önhöz:

Ebben az esetben egyet teljes bizonyossággal megállapíthat: nagyon jók voltak az állás megpályázásához szükséges dokumentumai, ellenkező esetben nem került volna sor egy személyes elbeszélgetésre.

Menjen végig gondolatban még egyszer a beszélgetésen:

  • Hogyan zajlott?
  • Minden kérdésre tudott válaszolni?
  • Minden fontos dokumentum Önnél volt?
  • Eléggé felkészült az állásinterjúra?
  • Teljes mértékben ismerte a vállalat profilját?
  • Megegyeztek az Ön képesítései a meghirdetett állásnál feltűntetett követelményekkel?
  • Milyen szituációkra kellene jobban felkészülnie a következő alkalommal?

Próbálja meg kideríteni, milyen okai voltak az Ön elutasításának. Amennyiben semmilyen indoklást nem kapott arra vonatkozólag, hogy miért nem Önt választották, nyugodtan vegye a bátorságot ahhoz, hogy felkeresse a cég személyzeti vezetőjét és kérdőre vonja. Direkt módon kérdőre vonhatja a céget is és kiderítheti az elutasítás okait.

A másik lehetőség egy elutasításnál, hogy valami pozitívat nyerjen és bizonyítsa saját önállóságát, hogy ír egy levelet a cégnek. Ebben a levélben megemlítheti például, hogy sajnálja, hogy nem Ön mellett döntöttek, de mivel Önt nagyon érdekli a cég, ezért reméli, ha egy újabb hasonló állás szabad lesz, akkor Önt is figyelembe veszik. Esetenként kérheti azt is, hogy felvegyék Önt egy listára, ami azokat a pályázókat tartalmazza, akiket érdekelnek jövőbeli álláslehetőségek. Emellett megkérheti a céget arra is, hogy megtartsák az Ön pályázati dokumentumait.
Ezzel a levéllel még jobban nyomatékosítja pályázata komolyságát és így kellemes emlékként maradhat meg ez a gesztusa a személyzeti főnöknél.

Ebben az esetben is adunk további segitséget! Olvasson tovább!

Hogyan készüljünk fel egy állásinterjúra? Összefoglaltuk, hogy hogyan lehet felkészülni egy személyes elbeszélgetésre: Kattintson IDE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése