2013. október 7.

Felmondás

A felmondás mindig kényelmetlen téma. Hogyan tanácsosabb benyújtani a felmondást, írásban vagy szóban? Hogyan fogalmazzuk meg a felmondólevelet? Milyen hosszú a felmondási idő? Nézzünk meg most néhány hasznos tanácsot, hogyan mondjunk fel régi munkahelyünkön a legkönnyebben.


Írásban vagy szóban?

A legjobb, ha írásban nyújtjuk be felmondásunkat, és tárgyilagos hangnemet választunk a megfogalmazáshoz. Azért tanácsos a barátságos hangnemnél maradni, mert sosem tudhatjuk, a jövőben nem leszünk-e bármilyen okból kifolyólag ráutalva korábbi munkaadónkra. Természetesen szóban is fel lehet bármikor mondani, azonban az írott változatot előnyben részesítik, mivel bizonyítékul szolgál. A felmondó nyilatkozatban már legjobb a címben konkrétan megjelölni a dokumentum tárgyát, így minden érintett azonnal tudni fogja, miről van szó.

Mikor érvényes a felmondás?

A felmondási idő akkor veszi kezdetét, amikor megmondjuk a munkaadónak, hogy fel akarunk mondani. Vagy amikor a munkaadó kézhez veszi az írásbeli felmondást. A felmondási idő az az idősáv, ami a felmondási szándék bejelentése és a felmondási időszak vége között van. A Felmondási időszak vége pedig a munkaviszony utolsó napját jelenti.

Az illetékesek megfelelő kiválasztása

Nem csak arra kell figyelni felmondáskor, hogy jól megírjuk a felmondólevelet, hanem biztosnak kell lennünk abban is, hogy a megfelelő személyt célozzuk meg vele. Az érintett személyek nevének helyes használata szintén fontos, máskülönben felmondásunk rossz stílust és gőgösséget sugároz.

Felmondási okok

Természetesen meg lehet említeni a felmondás okát, de ez nem kötelező. A felmondást csak akkor kell megindokolni, ha ezt a munkaadó megköveteli. Egyébként sok oka lehet a felmondásnak, például felmondhatunk egy új állás, molesztálás, a perspektívák hiánya, szexuális zaklatás, költözés, kivándorlás, vagy egyéb személyes okok miatt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése