2013. október 11.

Visszatérés a régi munkahelyre

Képzeljen el egy szokatlan helyzetet: A korábbi főnöke felkínál egy jó állást a régi munkahelyén. Vagy: Épp most hallotta, hogy a régi munkaadója pályázatot írt ki egy olyan állásra, amit mintha magának találtak volna ki. Vállaljuk a visszatéréssel járó esetleges kockázatot? Lássunk néhány tanácsot, mikor érdemes a visszatérést megfontolni, és mikor jobb, ha inkább továbblépünk.


Sok mérlegelni való

Egy ilyen döntésnél számos tényezőt kell átgondolnunk. Milyen volt a viszony a főnökünkkel? Kínált a cég karrierlehetőséget? Milyen volt a kapcsolatunk a kollégákkal? Jó volt a csapatösszetartás? Milyenek voltak a feladataink? Kellemes volt a munkakörnyezet? Mennyire volt egyensúlyban a munka és a magánéletünk? Munkánkat megfelelően megfizették?

Ha élveztük korábbi munkánkat, fontoljuk meg a visszatérést. Ha azonban az ex-munka unalmas és monoton volt, ráadásul nem éreztük benne jól magunkat, miért mennénk vissza?
Ha szíve még mindig korábbi munkájáért dobog, térjen vissza szakterületére, de ne feltétlenül a régi munkaadójánál. Nem könnyű ugyan minden területen megüresedett állásokat találni, de nem is lehetetlen vállalkozás. Ha a visszatérés mellett döntünk, használjuk ki kapcsolati hálónkat és élesszük újra régi ismeretségeinket. A legfontosabb, hogy az új munkahely megadja mindazt, amire vágyunk (például szellemi kihívást, egy jó csapatot, a feljebbvalóink támogatását, vagy a munka és a család összeegyeztetésének lehetőségét). Elsősorban azt javasoljuk munkakeresésnél, hogy olyan állás keressünk, mely hasonló a korábbihoz és reális felemelkedési lehetőséget kínál. Más cégeknél is vannak jó állások, mindig akad egy kedvező alternatíva.

Számít az utolsó benyomás

Mindenképpen vissza akar térni régi munkahelyére? Van egy fontos kérdés, ami szándékunkat sokban befolyásolja: Hogyan vált meg korábbi munkahelyétől? Természetesen azoknak vannak a legjobb esélyei a visszatérésre, akik a munkaadónál jó emlékeket hagytak maguk után.
A hosszútávú közös munka fontos feltétele, hogy a visszatérés tudatos döntésen alapuljon. Emellett a volt alkalmazott jól ismeri a munkaterületet és értékes tudást hoz magával. Azok, akik az újonnan szerzett munkatapasztalatokkal,- úgy mint projektmenedzsment vagy önálló munkavégzésre való képesség-, ki tudnak emelkedni, növelik felvételi esélyeiket, mivel ebből a munkaadó is csak profitálhat. A legtöbb főnök szereti ugyanis hosszútávon alkalmazni a magasan képzett, tehetséges munkaerőt.
Emellett a cég számára számos más előnye is van az újratalálkozásnak. A korábbi alkalmazott már ismeri a munkahelyet és a munkatársakat, és a cég is ismeri a visszatérőt. Mindehhez társul még az a kiterjedt kapcsolati háló, amit a munkatárs magával hoz.

A távolmaradás időtartama

A visszatérésnél az elválás óta eltelt idő szintén fontos kérdés. Sokkal könnyebb fél év elteltével visszatérni, mint például öt év után. A döntés attól is függ, mi a szakmája a visszatérőnek. Azoknak vannak jobb esélyeik, akik ágazattól független munkát tudnak végezni (ilyen például egy személyzeti főnök). Egy marketinges munkatársnál azonban fennáll a veszély, hogy vele együtt az értékesítési ötletek és az ügyfelek is ide-oda vándorolnak a cégek között.

Mindenesetre azonban sosem árt, ha összeírjuk egy papírra a döntésünk mellett és ellen szóló érveket, valamint kikérjük a barátok vagy a család véleményét. A döntéshozatalban az is segíthet, ha kicsit körbetapogatózunk a régi munkahelyünkön, hogy milyen szelek járnak arrafelé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése