2013. november 12.

Munkakeresés sikeresen

Az álláskeresés és pályázás mindig sok munkával jár. Amikor új állás után nézünk, előfordul, hogy néhány dolgot rosszul csinálunk. Íme néhány szakértői tanács, hogyan keressünk munkát sikeresen. Mindebben a Jobkralle.hu nagy segítségünkre lehet.


Álláskeresés és pályázás

Nézzük meg először, hogyan is kezdjünk neki az álláskeresésnek. Először is tisztáznunk kell magunkban, milyen szakmában akarunk dolgozni és milyen pozícióra vágyunk. Fontos azt is meghatározni, mennyi az a minimum bér, amiért dolgoznánk, valamint, hogy hol, melyik városban szeretnénk elhelyezkedni.
Ha már világos elképzeléseink vannak az állást illetően, szükségünk lesz egy jó önéletrajzra. Az önéletrajz ne legyen hosszabb három oldalnál, legyen áttekinthető, és emeljük ki benne a legfontosabb tevékenységeket, szaktudásunkat, valamint a fontosnak vélt információkat. Ezután neki lehet látni az álláskeresésnek. Ehhez böngészhetjük az újsághirdetéseket, a netet, vagy álláskereső portálokat, azonban kapcsolati hálónkról sem szabad megfeledkezni. Lehetséges, hogy valaki a baráti társaságból, a korábbi munkatársak vagy ismerősök közül tud szabad állásokról, aktuális megüresedésekről. Kérdezzünk, érdeklődjünk!

Ha meg akarjuk szerezni álmaink munkáját, tanácsos minden alkalommal egyedi pályázatot készíteni. Írjunk a leendő munkaadónknak azokról a tapasztalatokról, melyek különösen hasznosak lehetnek az áhított munka során. Ha rendelkezünk valamelyik online közösségi portálon saját profillal, mint például Facebook-on vagy LinkedIn-en, mutatkozzunk itt is szimpatikusnak és szakmailag rátermettnek, profinak. Ezeket a profilokat ugyanis manapság gyakran megnézik a munkaadók, és sokszor jó, azonban néha nagyon rossz benyomást is kelthetnek.

Egy hasznos online felület

Álláskeresésnél sok médiumot, platformot és eszközt használunk, azonban van a keresésnek egy egyszerűbb módja is. A Jobkralle egy jól áttekinthető keresőprogramot nyújt, amelynek sok előnye van. A weboldal 7 országban, Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Svájcban kínál munkalehetőségeket. A honlapon össze van gyűjtve számos állásbörze kínálata, így nem kell egyesével végigböngésznünk minden ilyen oldalt. Itt egyszerűen kereshetünk kulcsszavak segítségével. Megadhatjuk az ország, a tartomány, vagy a város nevét, de akár irányítószámot is, így le tudjuk szűkíteni a keresést a kínálatok sokaságában.

A jobkralle.hu wboldalon sok ingyenes szolgáltatás közül lehet választani, ami segíti az ideális állás megtalálását:

  • Email Állásértesítő: Ez egy olyan automatikus küldőprogram, amely által naponta értesülhetünk az aktuális álláslehetőségekről. Ezáltal elsőként jelentkezhet a kiírt és legújabb állásra.
  • Hírlevél: Itt újdonságokról olvashat a JOBkralle weboldalról és részleteket kaphat a legújabb blogbejegyzésekről. Ezáltal naprakész lehet a munkapiac és álláskeresés területén.
  • Térképnézet: megmutatja, hogy mennyi álláslehetőség van a keresett munkakörben, egy adott országrészben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése