2014. február 17.

Dress code télen

Nem kis kihívást jelent, télen is divatosan és elegánsan öltözködni. A kényelem és a meleg gyakran fontosabb ugyan, de a hideg idő ellenére se hanyagoljuk el öltözködésünket. Mit húzzunk fel télen egy állásinterjúra vagy a munkahelyre? Van néhány fontos pont, amit jó, ha betartunk a hideg hónapokban.


Csizma
Igen vagy nem? Ez a téma leginkább a nőket érinti. Sem az irodába, sem egy interjúra nem való a csizma. Télen, nagy hóban ugyan nem túl jó ötlet az elegáns kiscipő, ezért akkor érezhetjünk magunkat a legkényelmesebben, ha a szép cipőt inkább magunkkal visszük és az irodában cseréljük át. Mindig figyeljünk arra, hogy cipőnk és táskánk kiegészítse megjelenésünket.

Hátizsák vagy táska
Praktikus ugyan, de a hátizsák nem megfelelő kiegészítő elegáns ruha mellé. A második pár cipőt vagy az otthonról hozott ebédünket inkább egy szép táskában vagy egy jól megválasztott zacskóban vigyünk magunkkal. Ez általában le is adható a ruhatárban.

Kabát és öltöny
A munka világába nem illik bele a túl rövid kabát vagy dzseki. Egy sötét, elegáns szövetkabát azonban mindkét nem képviselőinek jól áll. A férfiaknak leginkább egy szép öltöny, hölgyeknek egy csinos kosztüm illik a kabát alá.

Kesztyű és sapka
Ha szívesen hordunk kesztyűt, sálat vagy sapkát, olyan csinos darabokat válasszunk, melyek illenek elegáns megjelenésünkhöz. Olyan ízléses bőrkesztyűt vagy finom gyapjúkesztyűt ajánlunk, melyek színben illenek elegáns ruhánkhoz, és melegen tartják kezeinket. A sapkával legyünk óvatosak, mivel nem kelt túl jó benyomást, ha kócosan érkezünk egy állásinterjúra, vagy úgy ülünk egész nap az irodában. Mindig ellenőrizzük megérkezésünk után, hogy ép-e még frizuránk. Kalap helyett jó ötlet lehet egy nagyobb sál.

Színek
A férfi öltöny téli színei főként a sötétbarna, a szürke és a tengerkék, melyekhez a fehér, a lila vagy a sötétkék ing illik a legjobban. Vicces, mintás nyakkendőt ne viseljünk télen öltönyünkhöz. Hölgyeknél a szürke, a sötétbarna, a fekete, a kék és a zöld a leggyakoribb téli színek.

Izzadtság
Kint ugyan mínuszok vannak, az irodában mégis jó meleg tud lenni. Aki hajlamos az izzadásra, figyeljen arra, hogy ne vegyen magára túl meleg ruhadarabokat. Érdemes rétegesen öltözködni, így könnyedén megszabadulhatunk néhány ruhadarabtól, ha túl melegünk lenne. Aki izzad, kellemetlenül érzi magát és idegesnek vagy bizonytalannak tűnik.


Mindenképpen ajánljuk, hogy munkahelyünkre érkezésünk után vagy az interjú előtt alaposan ellenőrizzük külsőnket a mosdóban. Nézzük meg, hogy áll rajtunk a ruha, milyen a frizuránk és nem kenődött-e el sminkünk. Hasznos, ha van nálunk zsebkendő, amivel könnyedén eltávolíthatjuk a foltokat. Mindenesetre azzal mindenki tisztában van, hogy télen sosem lehet tökéletesen kinézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése