2014. március 3.

Tabutéma: Fizetés

Tudjuk, mennyit keresnek munkatársaink? Eláruljuk-e kollégáinknak, mennyit keresünk? A fizetés összegéről nem beszélünk a munkahelyen, Magyarországon a bérek és fizetések tabutémának számítanak.


De miért van ez így? A válasz egyszerű: A téma megvitatásának szinte csak hátrányai vannak, és nincs abszolút igazság a fizetések terén egyik cégnél  sem. Ha úgy döntünk, megbeszéljük a dolgot munkatársainkkal, annak két kimenetele lehetséges.

- Ha többet keresünk mint kollégáink, irigykedni fognak ránk. Az irigység negatív hatással lehet a munkahelyi légkörre. Sőt, egy féltékeny munkatárs minket hozhat fel példának a legközelebbi, fizetésekről való tárgyalás kapcsán, mely ránk negatív fényt vethet.

- Ha azonban rájövünk, hogy kevesebbet keresünk kollégáinknál, sérülhet önérzetünk és irigységet, féltékenységet ébreszthet bennünk.

Az ilyen beszélgetések kapcsán ezért azt ajánljuk, hogy alaposan gondoljuk át, mely kollégával osztjuk meg a részleteket és kiben bízunk meg. Ajánlott semleges, biztonságos helyen beszélni a témáról, például egy esti sörözés során.

Beszéljünk tehát a fizetésünkről? Tanácsaink a következők:

- Ha megtudjuk, hogy kollégánk többet keres, fordítsuk ezt a tudást saját javunkra. Mivel már tisztában vagyunk azzal, hogy munkahelyünk hajlandó magasabb bért is fizetni, az ismeret birtokában megnőnek esélyeink a fizetésemelésről való tárgyaláskor.

- Ha a munkatársakkal való beszélgetés során rádöbbennénk, hogy mindannyian alulfizetettek vagyunk, dolgozzunk ki közösen egy tervet arra, miként követeljük a fizetések korrigálását.

- Ha mégis úgy gondoljuk, a téma irigységet szülne a kollégák között, fizetésünkről csak családunkkal és barátainkkal beszélgessünk. Így is tájékozódhatunk arról, milyen magasak a fizetések egy adott ágazatban és mely munkatapasztalat szükséges bérünk emelkedéshez.

- Végső soron pedig a neten is kutakodhatunk az ingyenes és fizetős, keresetet összehasonlító oldalakon. Akár nagyobb adatbankok információjához is folyamodhatunk.


Ha továbbra is úgy érzezzük, alulfizetettek vagyunk, gondoljunk arra, hogy nem minden a pénz. Mi az, amivel elégedettek vagyunk munkahelyünkön? Karrierlehetőség, érdekes munkakör, jó munkahelyi légkör? Ha mindez nincs meg munkánkban, akkor talán meg kéne fontolni a váltást. Ez esetben nézzünk körül a JOBkralle.hu-n, a sikeres álláskeresés portálján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése