2014. április 15.

Kifizetetlen túlórák

Home Office, céges telefon, mindenre kiterjedő munkaszerződés... Elrendelhet-e a munkaadó túlórát? Megengedett-e a fizetés nélküli túlóra? Mennyi túlórát kell vállalnia egy dolgozónak?


Egyre inkább elmosódik a határ a fizetett és nem fizetett túlóra között, mely főként a számos új és rugalmas munkavégzési formák megjelenésével függ össze. Sokan „hazaviszik“ a nap végén a munkát, késő éjszakába nyúlóan dolgoznak otthoni dolgozószobájukban, és céges telefonjukon éjjel-nappal elérhetőek. Számos tanulmány kimutatta, hogy főként azok túlóráznak sokat, akik magasabb képesítéssel rendelkeznek és vezető pozícióban dolgoznak. Emellett pedig a férfiak gyakrabban hosszabbítják meg munkaidejüket, mint a nők.

Mit jelent a túlóra?

Pályakezdők esetében ma már olyan munkaszerződés kötése vált szokássá, melyben a túlóra természetes része a munkának. A megüresedett pozíciókat nem töltik be a vállalatok, de rengeteg a munka. Mi erre a megoldásuk? Kevesebb alkalmazott vállára nagyobb terhet helyeznek. A vállalatok számára tehát a fizetetlen többletmunka alacsonyabb bérköltséggel jár. A munkavállalók pedig ezeket a túlórákat akár ésszerű befektetésnek is tekinthetik a jövőre nézve. Azt remélik, később így többet fognak keresni. Szavukat pedig sosem emelik fel a plusz órák ellen, hiszen félnek az elbocsátástól.

Negatív hatások

Az új sikerorientált munkavégzési formák egyik kulcsszava a fizetetlen túlóra, melynek számos negatív hatása van a társadalomra. A túl hosszú munkaidő károsítja az egészséget, és korlátozza a – családi kötelezettségeinek is eleget tevő – munkavállalót a szakmai ranglétrán való felemelkedésben. Gazdasági következményei is vannak a fizetetlen túlóráknak: például a társadalombiztosítási járulékok fizetésének kiesését vonja maga után. A munkaadóknak tehát figyelniük kellene arra, hogy honorálják a túlórákat.

Hogyan egyenlítik ki a többletmunkát?

Alap esetben sajnos a túlórát csak plusz szabadidővel honorálják. Ha egyáltalán honorálják... Ugyanis nem minden túlóráért jár fizetség, csak azokért, melyeket hivatalosan elrendel a munkaadó. Ha azonban belátja, hogy vállalatán belül rendszeres a túlórázók száma, akkor kellene fizetnie. Azonban ha meg is érkezik a plusz fizetés, nincs túlóradíj, hanem a rendes munkaidőn belüli fizetést kapják a dolgozók. Kivételes eset, ha a munka- vagy bérszerződésben kikötötték pótlékok fizetését is. Túlórázni hivatalosan csak akkor kellene, ha annak szabályait lefektették a munkaszerződésben, vagy szükségállapot áll elő a cégben.

Van megoldás?

Ha Ön nem biztos munkaszerződése tartalmában, vagy úgy érzi, jogtalanul bánnak Önnel, olvassa el tanácsainkat:
– Hívjon segítségül munkajogászt, aki ellenőrzi szerződését. Ő majd meg tudja állapítani, hogy a munkaszerződésében foglalt, a munkaidőre és a teljesítményre, valamint a túlórák kifizetésére vonatkozó szabályok megfelelnek-e az aktuális jogszabályoknak.

– Ha a múltban is voltak kifizetetlen túlórái, vizsgáltassa meg ezeket is, van-e lehetőség követelni a munkabér utólagos kifizetését a munkaadótól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése