2014. május 20.

Tárgyaljunk a fizetésről

Még ma is csak kevesen mernek fizetésemeléshez folyamodni, azonban pusztán kemény munkával nem tudjuk elérni álmainkat. Beszélnünk kell jövedelmünkről, legyen szó fizetésemelésről vagy új munkahelyről. A JOBkralle most megmutatja, hogyan egyezkedjünk fizetésünkről sikeresen.


Tárgyalási tippek új munkahely esetén

Van arra lehetőség, hogy már az állásinterjún egyezkedjünk leendő fizetésünkről. Alap esetben a témát maga az interjúztató hozza fel, általában a második körben. Természetesen csak akkor vagyunk jó alkupozícióban, ha az állásnak megfelelő, nagy gyakorlatunk és sok tapasztalatunk van. Ezek ugyanis a legjobb érvek arra, miért akarunk magas fizetést. Fizetési kérelmünknél mindig mondjunk többet annál, mint amennyit valóban szeretnénk, így elegendő teret hagyunk az alkudozásra.
Azonban lehet, hogy úgy alakul, leendő munkaadónk sokkal kevesebbet kínál, mint amit mi elképzeltünk. Ilyenkor valóban érdemes megfontolni, elfogadjuk-e az állást, vagy tovább folytatjuk a kutatást álmaink állása után.

Tárgyalás a fizetésemelésről

Nem csak a pályakezdők és munkahelyet váltók számára kényes téma a fizetésről való egyezkedés, mely gyakran gyomorfájdalommal is párosul. A munkaadók értékelik, ha az alkalmazott képes kiállni saját érdekeiért. Ezzel mély nyomot hagynak főnökükben, hiszen azt mutatják, hogy bíznak saját teljesítőképességükben.

Íme néhány hasznos tipp a sikeres tárgyalási stratégiához:

1. Készüljünk fel alaposan a tárgyalásra. Gondoljuk át, mit tettünk eddig (például projektek sikeres kivitelezése), és melyek azok szakmai és személyes erősségeink, melyek hasznára vannak a cégnek.

2. Soha ne rontsunk ajtóstul a házba. Kérjünk időpontot munkaadónktól, és tájékoztassuk őt előre, miről szeretnénk tárgyalni. Így biztosított a nyugodt környezet. Mindig rosszul sül el a beszélgetés, ha sürget minket az idő.

3. Válasszunk megfelelő időpontot a találkozóra. Egy rövid beszélgetés az iroda folyosóján nem visz közelebb céljainkhoz, a céges ünnepek pedig abszolút tabunak számítanak.

4. A teljesítmény számít. Helyezzük azt a középpontba, ami igazán fontos a vállalat számára – a teljesítményt. Vigyünk magunkkal a tárgyalásra egy mappát, melyben összeállítottuk, milyen sikereket értünk el az elmúlt 12 hónapban. Például sikeresen lezárt projektek, teljesített ügyfélkívánságok, stb. Készítsünk ezekből könnyen érthető összegzést is.

5. Soha ne hasonlítsuk össze magunkat kollégáinkkal. Ne kövessük el azt a hibát, hogy a többi alkalmazotthoz képest határozzuk meg elért sikereinket. Ez soha nem vezet eredményre, csupán az értékekről és teljesítményekről szóló vitára a főnökkel.

6. Győzzük meg felettesünket arról, hogy megéri bizonyos összeget belénk fektetni. Emlékeztessünk munkaadónkat arra, melyek az erősségeink és érdemeink, és mit tettünk eddig őérte, részlegünkért, vagy a vállalatért.

7. Legyen konkrét célunk. Főnökünk biztosan kérni fog minket arra, hogy nevezzünk meg egy összeget. Ne mondjunk azonban túl nagyot! Egy teljesen lehetetlen javaslattal csak elveszítjük szavahihetőségünket.

8. Ne zsaroljuk munkaadónkat, a fenyegetés nem vezet semmi jóra. Ha értékes neki teljesítményünk, előbb vagy utóbb úgyis hajlandó lesz tárgyalni a fizetésemelésről.

9. Hagyjuk a legjobbat a végére. Legerősebb érvünket csak a beszélgetés végén dobjuk be – mint például egy nagy, innovatív ötlet tervét, melyet a következő évben szeretnénk megvalósítani. Hangsúlyozzuk, hogy a fizetésemelés a cégnek nem kiadást, hanem befektetést jelent.


10. Rögzítsük a megállapodást írásban. Csak akkor szabad ünnepelnünk, ha főnökünk megerősítette az alkut.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése