2014. június 18.

Hőség – munkahelyi tippek

Nyár, napsütés, verejték. Az aktuális hőhullám az irodai dolgozókat sem kíméli, de van arra mód, hogy kellemesebbé váljon a munka. Íme 10 javaslatunk arra, hogy éljük túl a hőséget:


1. Válasszunk vékony, légáteresztő anyagból készült ruhadarabokat – múlt heti bejegyzésünkből megtudhatóak a részletek.

2. Hűtsük le magunkat időről időre – engedjünk hideg vizet csuklónkra, mely érezhetően lehűti testünket. Még jobb, ha hideg vízbe dugjuk lábunkat, amikor egyedül ülünk az irodában. Szokatlanan tippnek tűnik ugyan, de nagyon hatásos a nagy melegben.

3. Általában az irodák ablakai fel vannak szerelve valamilyen nap elleni védelemmel. Ha azonban mégsem, oldjuk meg a problémát magunk, például egy sötétítő függönnyel.

4. A ventilátor szintén elviselhetőbbé teszi a hőséget, már egy kis asztali USB-s ventilátor is jól jöhet az irodában.

5. Igyunk sokat, de ne jéghideget – a legjobb a víz és a cukormentes italok, mint például az otthon készített jeges tea.

6. Próbáljuk meg csökkenteni a kávé- és cigarettafogyasztást. Az alkoholt sem árt kerülni, mert szintén elvonja a vizet a szervezettől.

7. Fogyasszunk könnyű ételeket, vagyis amiket könnyen megemésztünk – salátákat, sok zöldséget és gyümölcsöt.

8. Kezdjük és fejezzük be korábban a munkát – így a reggeli hűvösebb órákban még jól át tudjuk szellőztetni az irodát, délután, munka után pedig lehetőségünk nyílik élvezni kicsit a napsütést is.

9. Túl nagy hőségben muszáj egy kicsit visszavennünk a tempóból, ne várjunk magunktól csúcsteljesítményt.


10. Kapcsoljuk ki azokat a technikai eszközöket, melyek nagy hőt sugároznak és éppen nincsenek használatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése