2014. augusztus 26.

Főnök és/vagy barát?

Napjaink körülbelül felét munkahelyünkön töltjük, ráadásul sokaknak ismerős a túlóra, a csapaépítő tréning és az üzleti vacsora fogalma. Gyakran több közös élményre teszünk szert kollégáinkkal mint családtagjainkkal. Így nem csoda, hogy szoros, évekre szóló barátságok is kialakulhatnak egy kellemes munkahelyi környezetben.


De vajon milyen a jó felettes-beosztott kapcsolat? Elfogadható a baráti viszony főnök és alkalmazott között?
Gyakran előfordul, hogy vezető és beosztottja a magánéletben jó barátok, vagy idő közben azzá válnak. Azonban egy jó főnöknek mindig figyelnie kell arra, hogy bizonyos fokig elhatárolja magát mind feletteseitől, mind alkalmazottaitól. Még akkor is, ha a munkatárs közeli ismerős vagy barát.

Egyensúly

Sem az alkalmazottakkal szembeni túl szigorú, sem a túl személyeskedő viselkedés nem jó – egy rátermett főnöknek mindkettőt kerülnie kell és törekednie kell egy köztes út megtalálására. Ha túl kemények a szabályok, a munkaadó nem mint kedvelt munkatárs, hanem mint parancsadó van csak jelen a fejekben. Így maga a vállalat is jó lehetőségeket, ötleteket szalaszthat el, hiszen ilyenkor az alkalmazottak nem fordulnak szívesen javaslataikkal, terveikkel főnökükhöz.
Ha azonban a főnök-beosztott viszony túl baráti és személyes, a feljebbvaló könnyen elveszítheti az dolgozók tiszteletét. Különösen igaz ez a tegeződés engedélyezésénél vagy a többi alkalmazott előtt folytatott hangos vitáknál, melyek nem csak a tisztelet elvesztéséhez, hanem a csapat széteséséhez is vezethetnek. Mindez különösen akkor fordul elő, ha a haveri kapcsolat csak a főnök és egyetlen beosztottja között létezik.

Üzletben nincs barátság

Ha egyik jó barátunkat hirtelen előléptetik, vagy a kollégák között szoros barátság alakul ki, megváltoznak a szerepek. Attól, hogy valakik a magánéletben jól megértik egymást, nem tudnak feltétlenül jól együtt dolgozni. A rivalizálás és az irigység olykor még a legstabilabb barátságot is tönkreteheti. Fontos tehát, hogy a beosztás megváltozása esetén tisztázzuk le egymással az elvárásokat és nyíltan beszéljünk arról, mit jelent az új helyzet. A barátságot azonban nem kell titkolni a munkahelyen.
Egyrészt az új vezetőnek tartania kell a távolságot az alkalmazottaktól, még a kollégákkal való baráti kapcsolat esetén törekedni kell a vezető szerep megtanulására. Másrészt viszont a dolgozóknak is igyekezni kell elfogadni a kollégák közül kiemelkedő új főnököt.

Egyes alkalmazottak a szoros munkahelyi kapcsolatok mellett voksolnak, keresik a személyes érintkezést, szívesen mesélnek családjukról és élményeikről. Általában a közösség határozza meg, mennyi érzelmi kötődés alakul ki a vállalaton belül. Nagy cégeknél általában jól megfigyelhető a hierarchia, közepes vállalatoknál azonban nem kizárt a barátságos, kellemes atmoszféra.
Azonban csak akkor jöhet létre jól működő, sikeres munka, ha a főnök megtalálja a bizalom és az elhatárolódás kellemes egyensúlyát. Így a munka nem megy a baráti viszony kárára.


Egy megfelelő, szakmailag alkalmas munkaadó tehát képes bizonyos távolságtartásra és megfelelő egyensúly megtalálására a dolgozókkal való kapcsolatban. Természetesen fontosak a beosztottak problémái, azonban nem lehetnek túlsúlyban a munkahelyen.

Olvasson tovább:
10 tipp a sikeres álláskereséshez: MEGNÉZEM
Munkakeresés sikeresen: MEGNÉZEM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése