2014. december 1.

Álláselutasítás hiányos nyelvismeretek miatt – mit tegyünk?

Éppen most veszítette el álmai állását, mert nem rendelkezik megfelelő szintű nyelvismerettel? Meg akarja akadályozni, hogy a történelem megismételje magát? Tegyen ellene tudatosan!


Képzelje el, hogy hetek vagy már hónapok óta az igazi állás után kutat és megtalálja. Körültekintően elkészít minden szükséges jelentkezési papírt és reményekkel telve jelentkezik a kívánt állásra, de ennek ellenére visszautasítják. Mi a hivatalos indoklás? Sajnos hiányos a betöltendő álláshoz szükséges nyelvismerete. Ez után már csak két lehetősége maradt: elismeri a vereséget vagy mindent megtesz, hogy megváltoztassa a helyzetet.


Amennyiben a második lehetőséget választja, könnyű kitalálni, hogy mi lesz a következő lépés. A legközelebbi elutasítás megelőzése érdekében nyelvi ismereteit ki kell bővítenie.
Ennek nem kell feltétlenül unalmas nyelvórákkal történnie. Éppen ellenkezőleg: A nyelvekkel való foglalkozás sok örömöt okozhat.

Ha már rendelkezik a megfelelő alapokkal, sokat segíthet, ha anyanyelvűekkel vagy perfekt nyelvismeretekkel rendelkező barátokkal, ismerősökkel beszélget. Egyszerűen üljenek be egy kávézóba, vagy egy finom ebéd közben társalogjanak közös érdeklődési köreikről idegen nyelven. Így könnyedén megtanulhatja a gyakran használt szófordulatokat és kifejezéseket. Ha kérésére barátai még a hibáit is kijavítják, még gyorsabban fejlődhet.

Nincsen ilyen ismerőse? Interneten keresztül könnyen találhat beszélgető partnert az egész világról. Ha lazítás képen még egy filmet is megnéz vagy egy élvezetes könyvet vesz a kezébe idegen nyelven, tudat alatt is sokat tanulhat.

Az alapos tanulást számtalan nyelvkurzus is segítheti, amelyek az interneten is megtalálhatók. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése