2014. december 1.

Álláselutasítás hiányzó munkatapasztalat miatt - Tippek

Ha több állásajánlatot különböző módokon összehasonlítunk, egy dolgot biztosan megállapíthatunk: minden kiírt álláshirdetés kér bizonyos szintű képesítést, valamint speciális munka ismereteket, illetve tapasztalatokat.


A potenciális munkaadók ezen felül még elvárják, hogy a jelentkező az adott területek már dolgozott és ez által ismeri a munkafolyamatokat. Ha ezek a tapasztalatok hiányoznak, a legtöbb esetben visszautasítást kapunk. Ennek megelőzése érdekében adunk pár hasznos tippet:


Nem lehet elég korán gondolni a jövőbeni karrierjére. Aki korán tervez és időben kideríti, mivel szeretne foglalkozni, sokkal jobban és hamarabb teljesítheti saját elvárásait. Már a tanulmányok alatt megteheti az első lépéseket, hogy olyan diplomamunka témát választ, amely a kívánt állás területét magába foglalja.

Az is segíthet, hogy kiválasztott karrier irányába specializálódik, ennek érdekében több tanfolyamot végez. Praktikum állásokkal szintén előbbre juthat. A praktikumok keretein belül a munka alapjait is elsajátíthatjuk. Ezen felül munkakapcsolatokat is kiépíthet, amelyek szintén hasznosak lehetnek karrierjére.

Ha a tanulmányait befejezte és ezekre az ötletekre már nincs lehetősége, akkor azt ajánljuk, hogy a hangsúlyt a motivációs levelére fektesse. Úgy fogalmazzon, hogy a pozitív tulajdonságaival ellensúlyozza a hiányosságait. Fogalmazza meg,hogy miért ön lenne az ideális alkalmazott a meghirdetett állásra.


Maradjon mindig a realitások talaján! Objektíven ítélje meg helyzetét, esélyeit minden szituációban. Sok esetben megéri elküldeni a jelentkezését annak ellenére, hogy hiányos a munkatapasztalata. A válasz ilyenkor is lehet pozitív. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése