2015. február 24.

Állásjelentkezés postai úton – Mire fegyeljünk?

Amikor állást keresünk és eljutunk odáig, hogy  egy kiválasztott álláslehetőségre szeretnénk elküldeni a jelentkezésünket, az első kérdés ami felmerül: hogyan adjuk le a jelentkezésünket.


Teljesen mindegy, hogy egy konkrét állásajánlatra, vagy spontán szeretnénk pályázni egy cégnél, mindig három választási lehetőségünk van: feladhatjuk postán a pályázati mappánkat, elküldhetjük Email-en keresztül, vagy feltölthetjük adatainkat, dokumentumainkat közvetlenül a cég weboldalára, amennyiben erre lehetőséget adnak.

Az állásajánlat határozza meg, hogy melyik lehetőséget alkalmazzuk. Amennyiben az álláshirdetés tartalmazza az előírt jelentkezési típust, ne térjünk el tőle. Ha a cégnek van saját online jelentkezési lapja, válasszuk azt, még akkor is, ha külön nem írják le, hogy így pályázzunk. Mindig tartsuk szem előtt, hogy az adott területen mi a megszokott.

Bármelyik lehetőséget is választjuk a kívánt állás megpályázásánál, mindegyiknek van előnye és hátránya. Az email állásjelentkezés könnyű, gyors és olcsó, a nyomtatott dokumentumok viszont könnyen kézbe vehetők, átlapozhatók és jól áttekinthetők. Ez a két forma teljesen eltérő optikai élményt nyújt.

A postai jelentkezéseknél nagyon oda kell figyelnünk a részletekre, hiszen az elküldött iratok alapján döntik el, hogy nekünk adják-e az állást. Az első benyomás számít – olvashatóan címezzük meg a borítékot! A küldött dokumentum ne legyen gyűrött vagy tépett, rendezett személyiség benyomását keltse. Az önéletrajzot, motivációs levelet és bizonyítványainkat színesen nyomtassuk ki és válasszunk vastagabb, jobb minőségű papírt!

Mindig tartsuk szem előtt, hogy pozitív benyomást keltsünk a leendő munkaadónknak, próbáljunk kitűnni a jelentkezők közül és felkelteni a cég figyelmét.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése