2015. február 24.

Spontán jelentkezés, nem meghirdetett állásokra – Hogyan tegyük?

Spontán álláspályázat egyre népszerűbb. Miben különbözik egy spontán önéletrajz küldés a többi állásjelentkezési formáktól? Hogyan kell helyesen benyújtani és melyek az előnyei? Ezekre a kérdésekre fogunk most válaszolni.


A spontán pályázatok célja - ahogyan más állásjelentkezési formáknál is – egy új állás megszerzése egy konkrét, általunk kiválasztott cégnél. Ebben az esetben ahelyett, hogy egy kiírt állásajánlatra jelentkeznénk, először a céggel lépünk kapcsolatba. Első lépést nekünk kell megtennünk és aktívan fellépni a választott vállalatnál.

Több féle képpen pályázhatunk: Email-en keresztül, postai úton, illetve a legtöbb cég pontosan az ilyen jelentkezések céljára lehetőséget adnak, hogy honlapjukra feltölthessük önéletrajzunkat és motivációs levelünket.

Mindenképpen javasoljuk, hogy alaposan informálódjunk a cégről, mielőtt eljutattnánk a spontán pályázatunkat. Az ilyen jelentkezéseket nem szabad elkapkodni, és átgondolatlanul, előkészületek nélkül elküldeni. Fontos kihangsúlyoznunk, hogy miért is szeretnénk a választott munkahelyen dolgozni, miért járnának jól, ha minket alkalmaznák.
Az esélyeink növelésére ne a HR, vagy személyügyi munkatársnál pályázzunk, hanem közvetlenül annál a részlegnél, ahol dolgozni szeretnénk.

A spontán állásjelentkezés legnagyobb előnye, hogy sokkal kevesebb jelentkező közül kell kitűnnünk. Amennyiben a pályázatunkat a megfelelő időben juttatjuk el, gyors eredményt hozhat. Ha ezt a formát választjuk, még kreatívabbak lehetünk, ránk van bízva, hogy egy rövid önéletrajzot, vagy egy teljes pályázati mappát továbbítunk. Ennél figyeljünk oda, hogy az állásajánlatnak megfelelő formátumot válasszuk!

Végül ne feledjük figyelembe venni és betartani az általános jelentkezési formákat sem! Sok sikert kívánunk a spontán pályázatokhoz! JOBkralle Csapata


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése