2015. március 3.

Jelentkezés Email-ben – Mire figyeljünk?

A növekvő digitális világban elterjedtek az Email pályázatok. Ennél az állásjelentkezési formánál fokozottan oda kell figyelnünk a minőségre. Ha az alap követelményeknek nem felelünk meg, biztosan nem kerülünk közelebb az álom munkahelyünkhöz.


Mindegyik jelentkezési formánál ugyan az a cél lebeg a jelentkezők szeme előtt: szeretnék, ha ők lennének a kiválasztottak az áhított állásra. Az, hogy ez kinek sikerül, első sorban attól függ, hogy a pályázati dokumentumok hogyan lettek összeállítva, hogy az professzionalizmust és hozzáértést sugall-e.

Az Email jelentkezésnek semmilyen nyelvtani, vagy stilisztikai hibát nem szabad tartalmaznia.
A legnagyobb veszélye ennek a pályázási lehetőségnek, hogy egyetlen gombnyomással elküldhető. Gépelve könnyű félre ütni, amely nyelvtani hibákhoz vezethet. Sajnos az ilyen baklövéseket nehezen vesszük észre, mert az olvasásunk a monitoron egyre felületesebb, gyorsan átsiklunk a szövegeken.

Az online jelentkezések új kihívások elé állítják az álláskeresőket. Az első ezek közül, egy komoly Email cím kiválasztása, amely ideális esetben tartalmazza a pályázó családi- és keresztnevét. A következő feladat egy figyelmet felhívó tárgy megadása: magába kell foglalnia, hogy egy állásjelentkezésről van szó, és hogy pontosan melyik álláshirdetésre is jelentkezünk. Az írott szövegünk legyen rövid és meggyőző, hogy a címzett mindenképpen megnézze a csatolt dokumentumokat. Mellékeljük önéletrajzunkat, motivációs levelünket és diplomáinkat. Ezeknek is sokatmondó címet kell adni és lehetőség szerint egy PDF formátumban kell elküldeni, hogy problémamentesen olvasható legyen és minden szerkesztésünket, külalakját is megőrizze.


Az Email jelentkezésünknél arra is figyeljünk, hogy a címzettet helyesen válasszuk meg. Ha olyan valakinek küldjük, aki nem felelős az új munkatárs felvételéért, akkor valószínű, hogy pályázatunkat törlik. Többször adja meg pontosan elérhetőségét, mert ha az bonyolultan található meg, pályázatunk szintén a kukában végezheti. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése