2015. május 5.

A jelentkezés- Hogyan érhet célba?

A motivációs levél a jelentkezés egyik legfontosabb eleme. A személyzeti osztály munkatárasai az első képet az ön személyiségéről a megírt levél alapján alkotnak. Csak akkor olvassák tovább, ha az felkeltette az érdeklődésüket, így nagyon sok múlhat azon, hogyan formázza, alakítja annak tartalmát. 


A jelentkezések közvetlenül a álláshirdetőhöz kerülnek, így a helyes megszólításnak és köszönési formának órisái jelentősége van. Ha ezeket eredetiséggel (megfelelően) kezeli (készíti, írja) már az kezdeteknél biztos lehet a fogadó fél pozitív megítélésében. Ne használjon sablonos, közhelyes kifejezéseket, szófodulatokat,  mint: „Ezennel megpályázom…“, vagy „Ezennel jelentkezem a meghirdetett…“. Foglalkozzon levelében azzal, hogy miként keltheti fel érdeklődésüket az ön személyiségével kapcsolatban, hiszen számukra az már tisztázott tény, hogy önt érdekli a meghirdetett állás. Gondolja végig, miért lenne a vállalat számár az ön belépése nyereség. Erre akár egy telefonos megkeresés alkalmával is nyugodtan utalhat. Így még nyomatékosabbá teheti jelentkezését, és biztosíthatja annak egyediségét a bírálók körében.

A motivációs levél mindenek előtt a következő célt szolgálja: Kifejezi a motiváltságot. Miért szeretnének ennél a munkáltatónál dolgozni? Úgy koncentráljon a kívánt pozíció által támasztott követelményekre, hogy gazdagítsa a leendő munkáltató céget. Említse meg különleges képességeit, szerzett tapasztalatait, érdeklődési köreit és kompetenciáit akkor is, ha azokat nem kérték külön az állásleírásban, mint követelmény.  Mindenek előtt vigyázzunk, hogy ne ismételjük meg azt, amit már az önéletrajzban szemléltettünk, mert az felesleges és negatívan hathat a megítélésre.

Nagyon fontos, hogy a helyes hangnemet válassza meg a levelezésben. Ügyeljen a formalitásra és az érthetőségre! Ne térjen el a témától, mellőzze a közhelyeket, törekedjen az eredetiségre, hogy elkülönüljön a többi jelentkezőtől. Nyugodtan, elegendő időt szánjon a motivíciós levél megírására – és minden más jelentkezéssel kapcsolatos irat kitöltésére – hogy kiküszöbölje a lehetséges hibákat és ügyeljen a helyes szerkesztésre. Soha ne küldje  ugyan azt a jelentkezést több kiírásra, mivel a személyzeti osztály munkatársainak nagyon gyorsan feltűnik, hogy még arra sem vette a fáradságot, hogy a kiírt álláshoz illessze jelentkezését.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése