2015. június 2.

Boldoggá tud tenni minket egy állás?

Az állás alapvető része a munkavállaló életének, hiszen az életünk nagy részét munkával töltjük. Napról napra csak dolgozunk, órákon keresztül robotolunk a kollégákkal és folyamatosan követjük a főnökünk utasításait. Tehát teljesen egyértelmű, hogy az állásunk befolyásolja a mindennapjainkat is. Ebből következik, hogy a boldogságunkhoz vezető út egy álommunka megtalálása, betöltése.


Milyen egyszerű is lenne, ha csak ennyi lenne a boldogságunk kulcsa. Így tehát mindenki, aki elégedetlen az életével, egyszerűen csak állást váltana.

Az első lépés a kiegyensúlyozott élethez egy új állás megtalálása. Először is gondoljuk át, hogy számunkra mik a fontosak: karrierlehetőségek, művészeti vagy tudományos irányzat, kedves és segítőkész munkatársak, kellemes munkakörnyezet, vagy egy olyan főnökség, akik szabad teret engednek az önálló munkavégzéshez? Az is lehetséges, hogy mindezek nem számítanak, csak a fizetés és a külön juttatások?
Ha rá is jövünk mit is szeretnénk, ne feledjük, hogy ezzel még nem oldódnak meg azonnal a gondjaink.

Ezek mind csak olyan tényezők, amelyek a munkaidőnket megkönnyítik, kellemesebbé teszik, csökkentik a napi feszültséget, frusztrációt, surlódást. A pályafutásunk, munkahelyünk mindenképpen befolyásolja az általános közérzetünket, ugyanakkor a teljes jóérzéshez többre van szükség.

Az, hogy számunkra mennyire fontos az állásunk, a személyiségekből adódóan, minden egyes ember értékrendjétől függ.  Az elégedettségünket meghatározza a magánéletünk, a család is. A teljes boldogsághoz meg kell találnunk az egyensúlyt.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése