2015. július 1.

Állásjelentkezés online jelentkezési lapon keresztül

Nagyon sok féle képen pályázhatunk a kívánt álláslehetőségekre, mégis a választás nem a miénk. Annak ellenére, hogy az állásjelentkezések szinte már csak elektronikus módon történnek, nem mindegy, hogy E-mail-en vagy online jelentkezési lapon keresztül küldjük el az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket.


A legtöbb állásajánlatnál pontosan megnevezik a cégek, hogy milyen formában várják a pályázatokat.
Egyre gyakrabban vezetnek át minket az álláshirdetés alján egy úgy nevezett online jelentkezési lapra. Amennyiben ez történik, az álláskeresőnek mindenképpen ajánlott ebben a formában leadni jelentkezését, máskülönben nagy valószínűséggel nem veszik figyelembe pályázatát. Első ránézésre nem tűnnek bonyolultnak ezek az online felületek, mégis oda kell figyelnünk a kitöltésüknél.

Az online jelentkezési lapok megkönnyítik a megfelelő munkaerő kiválasztását a rengeteg pályázó közül. A szabvány szövegdobozok segítségével a HR munkatársak egy átláthatóbb képet kaphatnak a különböző végzettségekről, tapasztalatokról. A hosszasabb jelentkezési folyamatoknál az első kiválasztást egy szoftver végzi. Ezért is van óriási jelentősége a kitöltésüknél a megfelelő kulcsszavak használatának. Mivel a beírható karakterek számai is meg vannak határozva, tömören és lényegre törően kell fogalmaznunk. Alaposan át kell gondolni, hogy mi az, amit fontosnak tartunk és mi az, amit elhagyhatunk. Figyelmesen olvassa át többször, mielőtt leadná a jelentkezését. Itt is, mint minden pályázatnál ne felejtsük el leellenőrizni a helyesírást.

A személyes adatok, végzettségek és szakmai tapasztalatok megadása mellett szinte mindig fel kell töltenünk a motivációs levelünket is. Hangsúlyozza ki alkalmasságát a meghirdetett pozícióra és mutassa motiváltságát. Az online jelentkezési lapok sajnos nem adnak teret a kreatív és egyedi jelentkezésre – éppen ezért kell figyelni a tökéletes motivációs levélre.

A szövegbeviteleken kívül a pályázónak sokszor lehetősége van különböző dokumentumok feltöltésére. Itt figyelni kell a fájlok méreteire, a kívánt formátumokra és természetesen az anyagok neveire is.


Végül, de nem utolsó sorban mindent alaposan át kell vizsgálni, át kell olvasni, különösen az elérhetőségi adatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése