2015. július 1.

Hogyan kérjünk fizetésemelést?

Megtudta, hogy kollégái többet keresnek, mint Ön? Mindent megtesz a munkahelyén, a legjobb eredményeket hozza, mégis évek óta változatlan a fizetése? Akkor éppen itt az ideje, hogy lépjen. Rengeteg indokot lehet találni a fizetésemelésre. Most elmondjuk Önnek, hogy mit tegyen, hogy elérje elképzelését, de legalább pozitívan jöjjön ki a dologból, még akkor is, ha esetleg nem fog több pénzt kapni.


A legtöbb cégnél a fizetések titkosak, aminek nyomó oka van. Semmi sem motivál kevésbé, mint hogy az ember megtudja, hogy a kollégája ugyan azért a munkáért több pénzt kap.

Azért, hogy elkerüljük az ilyen szituációkat, ajánlott már az első állásinterjú előtt érdeklődni, tudakolódni, hogy az adott területen és pozícióért mik az átlagos fizetések. De ha még az első fizetést jól be is lőjük, még ez sem jelenti azt, hogy éveken keresztül változatlannak kell maradnia.

Bizonyos cégeknél a munkaszerződés része, hogy a fizetések automatikusan évről évre emelkednek. Ezzel motiválják a dolgozókat, hogy hosszú távon a cégnél maradjanak. De nem mindenhol van ez így.

A legtöbb cégnél a főnökség évente egyszer személyesen beszél alkalmazottjaival az elmúlt év eredményeiről. Ez egy tökéletes alkalom arra, hogy megtudhassa, mennyire elégedettek a munkájával és alkalma nyílik rá időpontot kérnie egy újabb tárgyalásra a fizetésével kapcsolatban. Erre a megbeszélésre készüljön fel jól, még akkor is, ha összességében még nem annyira elégedettek Önnel. Maradjon tárgyilagos és hangsúlyozza ki, hogy a cég milyen előnyökhöz jut az Ön munkája által. Az ideális esetben a főnöke egyetért Önnel. De ne feledje, ez egy tárgyalás, rugalmasnak kell lennie. Akkor is pozitívan jöhet ki a szituációból, ha nem éri el a kívánt fizetésemelést.

Elérhet más előnyöket is. A cég átveszi a telefonszámláit, támogatást kap az útiköltségeihez, pár napot egy hónapban otthonról dolgozhat stb.


Sok sikert kívánunk!

1 megjegyzés:

  1. Megint megy az észosztás egy külföldön írt cikk külföldi munkakörülményeiről, amit lefordítottak magyar nyelvre. Itt abszurdisztánban az emberek többsége nem tud persze jó pozícióból tárgyalni, meg a főnökök 95%-a ezt elintézi egy kívül tágasabb tárgyalási eszköz lezárásával.

    VálaszTörlés