2015. szeptember 7.

10 Tipp, hogy hogyan motiváljuk magunkat

Biztosan ismerős – vannak napok, amikor egyszerűen minden nehezen megy. Értékes időt vesztünk el ezzel és a ránk váró feladataink is csak egyre több és több lesz, valamint sürgősebbek. Nem feltétlenül kell így lennie! Adunk pár tippet, hogy mivel motiváljuk magunkat ebben az esetben.


1. Találja meg az okát, hogy miért olyan motiválatlan. Legtöbbször nincs is komoly oka, csak valami apróság, ami megzavarja a koncentrálóképességünket. Talán elég csak rendet rakni az asztalon és máris neki is tudunk látni a feladatainknak.

2. Gondoljon az elvégzendő feladat céljára, valamint az elégedettség érzésére, amit az okozni fog.

3. Gondoljon ez eddig elért eredményeire. Biztosan volt már hasonlóan nehéz, vagy hosszadalmas feladata, amit már korábban sikeresen elvégzett. Ne feledje – semmi sem motivál jobban, mint az elért siker!

4. Írja le listába foglalva, hogy milyen pontokból állnak feladatai. Haladjon lépésről lépésre, kicsi, könnyebb lépésekkel.

5. Minden nap kezdjen a legkönnyebb feladattal, hisz az eredmények motiválni fogják a többi munkához.

6. Az első öt percben, amikor nekiáll egy feladatnak, koncentráljon erősen, hisz legtöbbször ez már add egy ritmust egész napra.

7. Keressen egy agilis munkatársat, aki jó hatással lehet az ön munkájára is.

8. Hozza elő minden színészi tehetségét, játssza el, hogy milyen sok kedve is van a munkához, feladathoz, hogy mennyire élvezi. Egy idő után már el is fogja hinni.

9. Olvasson! De ne csak személyiségét fejlesztő olvasmányokat, hanem olyat is, amely örömet okoz, kikapcsol. Új ötleteket szerezhet, és új lökést is adhat.

10. Válasszon egy mantrát. Ne féljen attól, hogy ez csak egy elcsépelt kifejezés. Lényeg, hogy motiválja.


Sok sikert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése