2015. szeptember 8.

Sikeres kapcsolatépítés előrébb viszi szakmailag

Egyesek számára maga a horrort jelentheti, ha egy cég elküldi alkalmazottját kapcsolatépítési célból egy teljesen ismeretlen helyre, ráadásul idegenek közé. Kivel kezdhetnék el beszélni egy konferencián, vagy meetingen ? Elég szimpatikus és nyitott vagyok a megjelentek számára? Legtöbbször ezek az érzések teljesen alaptalanok és könnyen kezelhetők/megelőzhetők, ugyanakkor nagyban elősegítik a szakmai előmenetelünk.Mindenekelőtt megjegyzendő, hogy nincs egyedül érzéseivel. Még azoknál az embereknél is jellemző az érzés, akik amúgy könnyen képesek kapcsolatokat teremteni.  Mindannyiunkban léteznek olyan gátlások, amelyeket le kell küzdenünk, mielőtt odalépünk másokhoz kapcsolatépítési célból. Ezek a tanult formák a legjobb kapcsolatépítő rendszerekben elérhetők, de miért is lehet ez jó számunkra?

Mint mindig, hogy megkapjuk a helyes választ, csak perspektívát kell váltanunk.  Részt kell vennie, képviselnie kell vállalatát más cégekkel történő közös megbeszéléseken, konferenciákon, ugyanakkor új információkat szerezhet, esetleg közös projektekben vehet részt az újonnan megismert kollégákkal. Ez minden résztvevőre érvényes, ezért nem kell figyelnie másokra, hisz mindenki ugyanazon ügy érdekében vesz részt. Így, az első akadályt már le is küzdötte!

Ahhoz, hogy könnyen kezdjen el kapcsolatokat kiépíteni, specialisták két eltérő stratégiát javasolnak. Ha már ismer esetleg valakit, könnyedén kapcsolódhat hozzá, és általa új ismeretségeket szerezhet. Ha ez nem elérhető opció, akkor álljon be egyszerűen a sorban a büfénél!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése