2015. szeptember 7.

Tippek a szabadság utáni visszarázódáshoz

Jól sikerült a nyaralása, kipihente magát és felejthetetlen élményekkel gazdagodott. Már egyáltalán nem gondolt a munkájára, egészen az utolsó napig, amikor is már visszatért a realitásba. Elhatározta, hogy mostantól kezdve jobban oda fog figyelni magára és amennyire csak lehetséges kerüli a munkahelyi stresszt. Ez nagyon jól hangzik, de sajnos a gyakorlatban ez sokkal nehezebb, előbb vagy utóbb újra visszakerül a régi kerékvágásba. Hogy a visszarázódás minél zökkenő mentesebben legyen, olvassa el az ötleteinket.


Az előkészülteket jobb, ha már a nyaralás előtt elkezdi. Minden olyan munkát igyekezzen befejezni, amelynek a visszatérte után szinte azonnal lejár a határideje. Így nem kell már az elején nagy nyomás alatt dolgoznia és tartalékolhat az energiájával. A nyaralás utáni kipihentséggel a lehető leghosszabb ideig tartalékolnia kell.

Javasoljuk, hogy úgy tervezze meg nyaralást, hogy legalább egy napja maradjon azelőtt, hogy visszatér a munkahelyére. Fárasztóak a hosszú hazafelé vezető utak, és biztosan otthon is sok teendője akad majd a ház körül. Számoljon tehát azzal az idővel, amire szüksége van.

Amennyiben a munkahelye lehetővé teszi, a szakértők szerdát vagy csütörtököt ajánlják a szabadság utáni első munkanapra. Miért jobb e két nap, mint egy hétfő? Nagyon egyszerű: a hétvége már belátható távolságban van és ez a tudat segít abban, hogy nyugodtabban ugorjunk neki ismét a feladatainknak. Az első napok mindig sokkal fárasztóbbak, hisz hamar elszokik az ember a mindennapoktól. 

A következő tippünk pedig az, hogy az automatikus távolléti Email-ünket pár nappal megérkezésünk után állítsuk csak le. Így több ideje marad a pihenése alatt érkező Email-ek feldolgozására és állíthatja fel azok prioritásait.

Szánjon több időt helyettesítő kollégáira, hogy ők is visszaállhassanak a régi rendhez. Természetesen ne felejtse el megköszönni munkájukat sem.

A saját maga motiválására készítsen ki az asztalára egy képet, ami a nyaralására emlékezteti.


Ne feledje! Következő szabadsága is hamarosan elérkezik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése