2015. október 5.

Hiányos munkatapasztalat – nem leküzdhetetlen akadály

Pályakezdők nagyon jól ismerik ezt a problémát – sikeresen megszerezték a szükséges végzettséget, a diploma a zsebükben van, és mégsem találnak megfelelő állást. Már az álláshirdetések legelején sajnos ki szokott derülni, hogy minimum hány év munkatapasztalatot várnak el.


Meg szeretnénk nyugtatni mindenkit! Először is az állásajánlatok a legideálisabb jelentkezőt írják le, valamint az önéletrajzunkkal még mindig meggyőzhetjük a leendő munkaadót. Egy kisebb előkészülettel máris leküzdhetjük ezt az akadályt.

Ha azon múlik, a szakképzés, vagy egyetemi végzettség megszerzését követően az első munkahely megszerzése érdekében a fiatal munkavállalók teljes erőbedobással vetik magukat alá a munkakeresési procedúráknak. Elindul az álláskeresés. Biztos benne, hogy a jó végzettségének köszönhetően minden munkáltatót meg tud győzni, de nagyon gyorsan kapja a kiábrándító választ: nagyon nagy hangsúly van a munkatapasztalaton. Honnan szerezhetnék munkatapasztalatot, ha a karrierem kezdetén állok?

Csak annyit ajánlhatunk, hogy érdemes megőrizni a hidegvérünk, majd az állásajánlatokat nagyon figyelmesen olvassuk át. Természetesen csak olyan állásajánlatokat jelöljünk meg, amelyek szorosan kapcsolódnak a profilunkhoz. A második lépés, hogy nagyon pontosan ügyeljünk az ajánlat megfogalmazására.  Legtöbbször nem feltételt, hanem előnyt jelent a tapasztalat. Nagy megkönnyebbülést jelenthet ez, ha tudjuk, hogy a cégek az ideális jelöltet keresik hirdetéseikkel. Természetesen előnyt jelent, ha a leírásnak megfelelő tapasztalattal rendelkezünk. Az ideális jelölt is csak annyira ideális, mint az életben minden más dolog, így elég teret hagy számunkra a jelentkezésre.

Ha már ismeri ezt a helyzetet, legjobb, ha a motivációs levél és az önéletrajz segítségével utal más releváns/előnyös képességre/tapasztalatra. Ebben az esetben mindent felhasználhat: lehet, hogy korábban már dolgozott olyan helyen, ahol nem fizettek munkájáért, vagy segített a szülői cégnél, esetleg az egyetemi évek alatt hazai, vagy külföldi gyakorlatokon vett részt. Fontos, hogy mindig logikus összefüggéseket találjon a munkakiírás és az Ön tapasztalatai között. Más a helyzet, ha a tapasztalatok a kizáró tényezők között szerepelnek. Ezekben az esetekben már inkább egy meglévő pozíció továbbvitele a cél, így a helyzet egyértelmű: a kiírt állás megszerzésére nincs reális esélye a fiatal pályakezdőnek.


A legrátermettebbek, már az utolsó képzési éveikben gondolnak a jövőbeni munkakeresési procedúrára. A praktikum a legjobb megoldást jelentheti, az első releváns tapasztalatok gyűjtésére adott szakterületen, de kiváló ismereteket szerezhet részmunkaidős állások vállalásával is. A munkával töltött időben nagyon fontos munkakapcsolatokat építhet ki, amely a későbbiekben, nagyban megkönnyítheti a munkakezdést, az első állás elnyerését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése