2015. december 22.

Elsődleges oka a munkahely váltásnak: Fizetés

JOBkralle megkérdezte – és közel 4800 felhasználó válaszolt rá. Legutóbbi kérdőívében utána járt annak a nemzetközi állásgyűjtő portál www.jobkralle.hu , hogy mi veszi rá az alkalmazottakat arra, hogy új állást keressenek. Nem meglepő, hogy a legtöbben a fizetést jelölték meg válasznak, és így egy teljes képet adott az egész európai helyzetről.


Mi készteti tehát az embereket a legjobban arra, hogy a mai gazdasági bizonytalanság ellenére is munkahelyet váltsanak? Minden országban második és harmadik helyet ért el a hiányzó karrierlehetőség és a stressz, idegeskedés. Egyértelmű különbséget lehet tenni a Kelet- és Nyugat Európai országok között két dologban: Míg a nyugati országokban elég magas számban keresnek új munkahelyet a rutin, unalom miatt is, a kelet európai országokban ez a szám elenyésző, csak 6 és 9% között mozog. Másik szembetűnő dolog pedig az, hogy jóval többen elégedettlenek a fizetéseikkel az új tagállamok között, így mint Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Magyarországon (38-51%). Ez egyértelműen a rosszabb gazdasági helyzetnek tudható be. Ott,ahol alacsonyabb az átlagfizetések jóval többen emiatt szeretnének új lehetőséget keresni, nem így mint ahol a fizetések már alapból magasabbak. Ahol az életszínvonal magasabb, nincsenek finansziális problémák, előkerülnek a a személyes elégedettséget szolgáló tényezők, úgy mint a stressz vagy a rutin, unalom. Anglia kilóg egy kicsit a fejlett országok közül, az eredmények alapján nem stresszesek és nem idegeskednek annyit a munkahelyükön.

Ezek az eredmények azt is jól mutatják, hogy mire kéne jobban odafigyelniük a munkáltatóknak. Az elégedett munkaerő egyben egy motivált munkaerő is. Persze itthon is majdnem a fele a válaszadóknak a kevés fizetés miatt váltana, de a többi indokon lehetne és kellene is változtatni. Minél konkrétabban kell megadni a feladatköröket és egyértelmű, látható előrelépési lehetőségeket teremteni. A cégen belüli konfliktusokra oda kell figyelni, és ügyelni kell a jó hangulat elérésére is. Nem szabad túl nagy nyomást tenni az alkalmazottakra, hisz ez nem csak a munkavállalóra, hanem az ő teljesítőképességére, eredményességére is kihatással van.


JOBkralle állásgyűjtő portál 2015 novemberében hajtotta végre a kérdőívet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése