2016. március 21.

Álláskeresés könnyedén mobillal

Éppen mobilon, vagy tableten olvassa ezt a blogbejegyzést? Talán már keresete is az álommunkát a JOBswype segítségével? Nos, akkor gratulálunk! Nem, nem nyert semmi, de a legjobb úton van a siker felé. Napjainkban egyre többen keresnek mobiljuk segítségével állást. Ha még nem tartozik ezen felhasználók közé, olvassa el bejegyzésünket, mert van néhány jó tippünk a sikeres kezdethez!

Kézenfekvő, hogy miért keresnek manapság olyan sokan telefonjuk, vagy tabletjük segítségével új munkát. Ezek az eszközök állandó kísérőink lettek hétköznapjainkon, nélkülözhetetlen részét alkotják mindennapjainknak. 
Sokkal többen jelentenek annál, minthogy tulajdonosaik állandóan elérhetőek legyenek. Emailek, a legújabb hírek és információk, E-könyvek, zenék, vagy filmek bárhol elérhetőek és élvezhetőek, lerövidítve ezzel az utazások unalmas perceit. Az állandó internetkapcsolatuk révén ezek az eszközök váltak az információnyerés elsődleges forrásaivá. 
Az álláskeresők gyorsan beléphetnek az álláskeresői felületekre, állásbörzékre, keresőmotorokba vagy online portálokra, ahol a legfrissebb információkhoz juthatnak hozzá. Kiegészítik ezzel az újságok és az otthoni keresések eredményeit.
Ha kedvet kapott a mobil munkakereséshez, van néhány pont, amelyekre ügyelnie kell, mielőtt aktív mobilfelhasználó lesz. Először is meg kell győződnie arról, hogy tökéletesen ismeri készüléke minden funkcióját, és nem okoz semmilyen nehézséget annak használata. Másodszor fel kell készülnie arra, hogy mobilon keresztül jelentkezhessen állásokra. Ajánlatos a jelentkezési iratait a megadott formátumokban (doc., pdf, jpeg, stb…) elmenteni, hogy bármikor használni tudja azokat. Harmadszor, győződjön meg arról, hogy a mobilszolgáltatója által a szerződésében biztosított havi adatforgalmi mennyiség fedezi növekvő kapacitási igényét, nehogy hónap végén kellemetlen meglepetés érje a számla kézhezvételét követően.
Tanulja meg állásbörzéje, vagy keresőmotorja kezelését! Sok szolgáltató rendelkezik egyedi beállítási lehetőségekkel mobil felületekre, amelyekben honlapjuk kisebb képernyőre optimalizált verzióját kínálják. Ezen változatok esetében a grafikus megjelenés eltér az asztali gépeknél megszokott formáktól, de a funkciójukat tekintve ugyanazokat a lehetőségeket találják. Használja az "állásaim" menüpontot és az úton hazafelé mentse el a jónak tűnő állásajánlatokat, majd otthon az asztali gépén azokat újra megtalálja a listában. Ne aggódjon, az asztali gépeknél megismert és jól megszokott egyszerű kezelési felületet a mobil verzióban is könnyen megtanulhatja.
Sikerült meggyőznünk? Ha igen, nagy örömet okoz számunkra, hiszen jelentősen növekedtek esélyei az álommunka megszerzésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése