2016. március 20.

Így biztosan nem éli túl a próbaidejét új munkahelyén – a mi tippjeink, hogy ne így legyen

A próbaidő azt az időtartamot jelenti, amely alatt bizonyítani kell rátermettségünket, hogy elnyerjük munkáltatónk feltétlen bizalmát, és annak lejártával egy határozatlan idejű szerződéssel biztosítsák karrierünket a cégnél. Mi történik abban az esetben, ha a próbaidő közepén ráébred, hogy mégsem tetszik az állás, mert nem elégedett az elvégzendő feladatokkal, és még a kollégái és felettesei is csak idegesítik. Pánikra semmi ok, ha a mi (nem teljesen komoly) utasításainkat követi, nem kell már sokáig szenvednie az körülmények miatt. Viszont ha a munka mégis tetszik (reményeink szerint), tegye az ellenkezőjét annak, amit most javasolni fogunk.


1. Legyen megbízhatatlan! Következetesen utasítsa el a feladatokat, rendszeresen késsen el, és soha ne tartsa be a határidőket. Így rövid időn belül biztosan rossz benyomást kelthet.

2. Legyen tudálékos! Észrevette, hogy nem minden úgy működik a cégnél, ahogyan kellene, és mindenki az újra várt, hogy majd az mindent elvégez és rendbe rak? Ne fogja vissza véleményét!

3. Flörtöljön már az első napon!  Az új kolléga vagy kolléganőt attraktívnak tartja? Milyen jó, hogy az új munkahely ingyenes társkereső platformként is működhetnek. Így sokat spórolhat az online partnerkeresésen.

4. Vegyen ki azonnal két hét szabadságot! Az álláskeresési tortúra, meg a sok interjú teljesen kimerítette, meg amúgy is az első héten már olyan sok információt tanult meg. Teljesen jogos a pihenő, nehogy ideje korán kiégjünk.

5. Ismerkedjen minél hamarabb! Keresse meg azokat a kollégákat, akik a legtöbbet és legszívesebben beszélnek, nem csak munkáról, hanem mások magánéletéről is. Pletykáljon velük, ezzel elnyeri bizalmukat.

6. Ne ismerjen el semmilyen hibát!  Ismeri a kifogást, amikor az általános iskolában a kutyája megette a házi feladatot? Na ezt a munkahelyen nem mondhatja, de a technika segíthet célja elérésében! Másik megoldás ha egyszerűen a „nem segítőkész munkatársakra” adja az utat, de a lényeg, hogy mi sosem vagyunk hibásak!

7. Utasítsa el a visszajelzéseket! Azért vették fel, mert ön a legjobb a munkára. Miért lenne szüksége tanácsokra másoktól? Inkább hallgassanak az Ön tanácsaira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése