2016. április 27.

A felmondás leggyakoribb okai

Leggyakrabban ahhoz adunk tippeket, hogyan győzheti meg potenciális munkaadóját képességeiről, hogy elnyerje álmai munkáját. Mi van akkor, ha ezeket az információkat már pontosan tudja? Természetesen nem akarja elveszíteni a nehezen megszerzett állását! Ha az alábbiakban olvasott pontok közül valamelyikben magára ismer – amit remélünk, csak kevesen tesznek majd – azonnal változtasson a hozzáállásán, vagy viselkedésén, nehogy negatívan hasson munkahelyi megítélésére. Ez alkalommal a leggyakoribb felmondási okokra világítunk rá.
Tegye a kezét a szívére: Volt már úgy, hogy elrakott egy tollat, vagy egy hibajavítót, esetleg egy kis füzetecskét az irodában és magával vitte haza anélkül, hogy bárkinek szólt volna róla? Esetleg magánlevelét a céges bélyegkészlet segítségével adott fel, mert sosem ért volna oda időben a postára, hogy ezt elintézze? Apróságnak tűnhet, de valójában az igazság az, hogy (nem csak) jogilag, ezek az esetek lopásnak minősülnek, természetesen minden esetben a következmény felmondás lehet. A munkáltató szemszögéből nem az eltulajdonított dolgok értéke a mérvadó, hanem a tény, hogy megbízhatatlanná formálódik személyisége a lopások által.

A bizalom jegyében – A munkáltatója megbízik önben, hogy munkaidejét betartva, nem hiányzik indokolatlanul a munkából, hisz hónap végén a szerződésben foglaltak szerinti órabérének megfelelő juttatását megkapja. Gyakran késik reggelente, tovább tart az ebédideje, vagy esetleg észrevehetően korábban végez munkájával, mint kollégái, és ezt minden nap megteszi? Ne csodálkozzon, ha rövid időn belül kirúgják. Ha a munkaideje ilyen mértékben eltér a többiekétől, haladéktalanul beszéljen feletteseivel és alakítsanak ki egy új munkabeosztás, mert csak így tudhatja magát a jó oldalon. Indok nélkül rendszeresen betegszabadságra menni olyan a munkáltatónak, mint bikának a vörös posztó. Természetesen, ha ténylegesen megbetegszik, vagy baleset érte, jogában áll meggyógyulni, de a túlzott indokolatlan, és ráadásul orvosi lelet, vagy igazolás nélküli betegszabadságok miatt könnyen feketelistára kerülhet.

Nem szívesen nézik a munkáltatók, ha munkaidőben túlzásba viszi a magánjellegű telefonhívásokat az irodából, de ugyan így vélekednek az internetezésről is. Gondolja át mennyit netezik magán célból. Egy jó tanács: Nagyon sok cég protokolljában visszakeresi az említett adatokat, amelyek aztán számon kérhet az alkalmazottól.

Mindenkinek lehet rossz napja, de ez nem ok arra, hogy a kollégákat, vagy netán a cégvezetést rossz színben mutassuk, esetleg kígyót-békát írjunk róluk különféle közösségi oldalakon. Természetesen, ha ezek az esetek napvilágot látnak, könnyen elveszítheti állását. És kérjük a stresszt nem alkoholba fojtani, főleg nem a munkahelyen, vagy az irodában, mivel ez szintén jó ok az elbocsájtásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése