2016. április 18.

Melyik élet-munkaciklusában találja magát?

Újból és újból megtörténhet, hogy egy munkavállaló olyannyira frusztrált lesz munkahelyén, hogy az egyetlen megoldást a felmondásban és egy új munkahely keresésében látja. Az igazán okosok azt is tudják, hogy még a legjobb munkák is egy idő után rutinná szürkülnek. Ha képes felismerni, hogy mikor jött ennek el az ideje, gyorsan és határozottan cselekszik. Mi a titka? Az, hogy pontosan tudja, melyik fázisában helyezkedik el éppen az adott élet-munkaciklusában. Ennek tudatában tervezheti karrierjét is.


Jörg Stegemann szerint, minden individuum munka-életciklusában hét fő fázist lehet elkülöníteni:

1. fázis- Az első munka napok/hetek: Új kollégák, új feladatok, új felettesek, új cég. Minden határozottan jobb, mint az előző munkahelyen.

2. fázis- Hattól tíz héten belül átéljük az első csalódást. Felszínre kerülnek az új munkahely gyenge pontjai és a munkavállaló ráébred, hogy nem feltétlenül volt minden rosszabb a régi munkahelyén.

3. fázis- Egy éven belül teljesen integrálódott az új munkaerő, míg teljesítő képessége folyamatosan növekszik.

4. fázis- Két-három éven belül, az egykori új kolléga már szépen hozza az eredményeket. Rendelkezik feladatkörének ellátásához szükséges aspektusok nagy többségével, élvezi felettesei feltétlen bizalmát.

5. fázis- Három és öt éven belül eléri a dolgozó teljesítő képességének csúcsát. A legjobbak közt van, és kifejezett kapcsolatrendszerrel rendelkezik.

6. fázis- Érezhetően csökken a motiváció, megjelennek az első kételyek a munkahelyi stratégiával kapcsolatban. Kellemetlen érzés kerülgeti a munkavállalót, amelynek hatására megjelenik a munkahelyváltás gondolata.

7. fázis- Eléri mélypontját a motiváció hiánya, a felettesek rossz színben jelennek meg a munkavállaló előtt, aki még a kollégákkal is vitatkozik.

Tehát törvényszerű: a legjobb munka is egyszer boldogtalanná tehet. Ha ezt eddig nem tudta volna, lehet, hogy már régen késő egy új és jobb munka megszerzésére. Motiválatlanul és frusztráltan lényegesen kevesebb esélye van a munkaerőpiac egy új munkahely megszerzésére. Ha úgy érzi, nem olyan állása van, ahonnan nyugdíjba mehetne, ne habozzon váltani, míg nem lesz túl késő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése