2016. április 7.

Munkahelyen kívüli tevékenységek

Napjainkban a kis és nagyvállalkozások is nagy figyelmet fordítanak a vállalton belüli egységre és a munkahelyi körülményekre, hangulatra. Ennek óriási jelentősége van azon munkavállalók körében, akik motiváltak, szívesen mennek nap mint nap dolgozni, mert szeretik munkájukat. Egyik lehetősége a munkavállalók és munkaadók közti szakadék csökkentésének és a jobb munkahelyi klíma kialakításának, amelyet egyre több cégigazgató alkalmaz, hogy a legapróbb részletekig bemutatják cég működését. A legjobb módja azonban az ideális munkahelyi légkör megteremtésének, ha azon kívül is, kötetlenül találkoznak az alkalmazottak. A JOBkralle azokban az országokban ahol jelen van egy friss közvélemény kutatást végzett a munkavállalók körében, hogy felmérje, vajon hányan találkoznak munkán kívül is kollegáikkal vagy főnökeikkel.

Annak ellenére, hogy országonként változik a munkahelyen kívül közösen eltöltött idő kihasználtsága, szembetűnő, hogy a munkavállalók a kollégáktól és a főnökeiktől még tartózkodnak a munkán kívüli kapcsolattartás terén.

Ausztria az egyetlen ország, ahol a kollégák és főnökök munka után találkoznak (42%), legtöbbször egy korsó sör, vagy egy kellemes bor kíséretében.

Feltűnő az is, hogy a felmérésben résztvevő országokban a kollégák legtöbbször a közös munka utáni ivást tekintik a találkozás legfőbb ürügyeként.

Romániában a legmagasabb a munka utáni közös sportolók száma. Csak nagyon ritkán van a vezető beosztásban dolgozóknak alkalmazottaikkal közös hétvégi programjuk, ugyanakkor ez utóbbi esetben a lengyelek az élen járnak. Ez azzal is összefügghet, hogy egy hétvégi közös kirándulás szervezéséhez szorosabb kapcsolatra van szükség, mint sem egy üveg bor elfogyasztásához munka után.

Megállapítható, hogy a vizsgált országokban átlagosan a kollegiális kapcsolatok, illetve a főnökséggel kiépített „munka utáni” viszonyok ugyan jók, de igazán baráti kapcsolatokról nem beszélhetünk, amelyek a munkahelyeken születnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése