2016. május 12.

Nemek közti bérkülönbségek európai mércével

A Német Statisztikai Hivatal szerint Eu-szerte átlagosan 16%-kal keresnek kevesebbet a nők, mint a férfiak. Angolul „Gender Pay Gap”-nek hívják a jelenséget, amellyel valószínűleg már mindenki találkozott – ha nem is ilyen szóösszetételben - eddigi élete során. Milyen személyes tapasztalatokkal rendelkeznek az egyéni felhasználóink? A JOBkralle/JOBswype legdfrissebb felmésében kérdezte felhasználói véleményét a témáról Németországban, Svájcban, Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában. A válaszok nagy részéből homogén kiértékelés született, amely szerint- a kérdésre, hogy Ön szerint azonos munkahelyi feltételek mellet, azonos beosztásban ugyanannyi jövedelmet kap-e egy nő, mint egy férfi - a válasz egyértelműen:„NEM”!


A javadalmazások közti különbségeknek sok oka lehet – mindenek előtt, míg egy hölgy a GYES és GYED-ben (gyermek ellátási segély, gyermekgondozási díj) eltöltött idő alatt kényszeredetten „lemarad” munkahelyi előmenetelében, addig a férfiak nyugodtan építik tovább karrierjüket ez idő alatt. Miután letelt a maximálisan a gyermekkel tölthető idő, a nők csak nagyon lassan, nehezen, vagy csupán csak részmunkaidőben térnek vissza a munkaerőpiacra, természetesen az eltelt idő miatt hiányos, vagy hiányzó szakmai ismeretekkel. Egy esetleges előléptetés esetén is lehetséges – a korábban említett okok miatt – hogy egy nő a munkahelyi teljesítményétől függetlenül nem számíthat pozitív megítélésre. Természetesen ezek a szabályszerűségeket a legtöbb munkahelyen nem vésték kőtáblába, hiszen napjainkban több nő tölt be vezetői pozíciót, mint bármikor korábban az emberi történelem során. A kérdőív eredményeinek kiértékelését követően elmondhatjuk, hogy a válaszok alátámasztják a korábban felvetetteket - miszerint azonos pozícióban egy nő jóval kevesebbet keres, mint egy férfi – ugyanakkor Nagy-Britanniában ezt a megállapítást nem tehetjük meg. A válaszadók 43-62%-a gondolja úgy, hogy a férfiak többet keresnek azonos feltételek között, mint a nők. Ezen a tényen a munkáltatóknak erősen el kellene gondolkodniuk, és a jövőben jelentősen javítaniuk a kialakult bérkülönbözeti résen. Az egyetlen ok, amely a bérek közti különbséget eredményezhetné, csak is a teljesítményben és a kompetenciában kialakult különbségek miatt lehetne.

A JOBkralle egy 10 EU-országban (Németoszgág, Ausztria, Svájc, Egyesült Királyság, Írország, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia) hét nyelven működő nemzetközi álláskereső portál. Európai szinten folyamatosan 5000 felhasználót kérdez meg különböző munkaerőpiacot érintő témákról.

A JOBkralle ezt a kérdőívet 2016 Áprilisában készítette.

JOBkralle keresőportál több ezer állásajánlattal – egyszerű, gyors és kényelmes álláskeresés eltérő munkaterületeken, tevékenységi körökben: teljes-, rész-, diákmunkák, szakmai gyakorlatok, képzési helyek, iskolai gyakorlati munkák.

JOBkralle Web Integration IT Service GmbH          
Stutterheimstr. 16-18, 1150 Wien
marketing@jobkralle.ne

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése