2016. június 2.

Szerelem a munkahelyen – elfeledett történet, vagy éppen aktuális?

Végre eljött a tavasz, ragyogó napsütés, melegedő levegő, lassan megtelnek a szabad strandok és a parkok jókedvű emberekkel. Szerelem lebeg a levegőben, de mi a helyzet a munkahelyen? Házi nyúlra nem lövünk, vagy a legjobb dolog, ami egy ember életében történhet? A JOBkralle megkérdezte felhasználóit, vajon volt-e már szerelmes a munkahelyén? Az eredmények önmagukért beszélnek!

Túlnyomó többségében a JOBkralle felhasználók Németországban, Svájcban, Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában átlagosan 43-64 százalékban azt állították, hogy még soha nem voltak szerelmesek munkahelyükön. 

A másik fele a válaszadóknak azonban elismerte, hogy bizony volt már szerelmes munkahelyén, és nem ritkán egy életen át tartó kapcsolattá nőtte ki magát az érzés. A szlovákok 15%-a, a románok 29%-a ismerte el, hogy munkahelyi románcból hosszú kapcsolat , vagy akár házasság is lett. 

A németek és az írektől (17%) a szlovákokig (35%), a tavaszi munkahelyi románcok általában csak rövid tiszavirág életűek, de azok előfordulása meglehetősen gyakorinak bizonyult, és jó néhány esetben akár komolyabb kapcsolat is kialakulhatott belőle! 

Miért is ne lehetne, hiszen az ember a legtöbb időt a munkahelyén tölti, ahol a saját érdeklődés körének megfelelő emberekkel tölti napjait. Mi tehetné édesebbé a dolgos órákat, mint egy kis munkahelyi románc?

A JOBkralle egy 10 EU-országban (Németoszgág, Ausztria, Svájc, Egyesült Királyság, Írország, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia) hét nyelven működő nemzetközi álláskereső portál. Európai szinten folyamatosan 5000 felhasználót kérdez meg különböző munkaerőpiacot érintő témákról.

A JOBkralle ezt a kérdőívet 2016 Májusában készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése