2016. október 2.

Mi fontos egy európainak a munkában?

Ahhoz, hogy valaki elégedett legyen munkájával, számos faktornak kell érvényesülnie azonos időben. Mégis, mi az a különbség az európai munkavállalók számára, amely eldönti, hogy csak rövid ideig, vagy egy hosszan tartó, ideális munkahelyen fognak dolgozni? A Jobkralle csapata megkérdezte a felhasználóit, hogy számukra mi a legfontosabb a munkájuk során. Az válaszok egészen érdekesen alakultak! 
A megválaszolandó kérdés faktorai a következők voltak: jó munkahelyi légkör, a fizetés, érdekes feladat, vagy tevékenységi kör és rugalmas munkaidő. Kezdjük a sort a legkevésbé fontos tényezővel, amely - a munkavállalók számára a nem túl fontos faktor - érdekes módon a tevékenységi kör volt. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a munka érdekessége csak alig maradt el a rugalmas munkaidő-beosztás fontossága mögött. A megkérdezettek számára a legfontosabb a jó munkahelyi légkör volt, amelyet természetesen nem elhanyagolható módon a fizetés követett.

Az európaiak számára a fizetés és a jó munkahelyi klímával szemben a munkavégzés érdekessége és a rugalmas munkaidő csupán másodrendű tényező. Ezt a tényt támasztják alá kiemelkedő módon a román felhasználók által adott válaszok, ahol a megkérdezettek 8%-a tekinti fontosnak az érdekes tevékenységi kört, ugyanakkor senkit nem érdekelt a rugalmas munkabeosztás. Ezzel szemben a legmagasabb arányban - 77%-ban – gondolják úgy, hogy a jó munkahelyi klíma a legfontosabb és csak 15%-ban tekintik a fizetést elsődleges fontosságúnak.

Az egyetlen állam, ahol a „jó munkahelyi klíma és fizetés“ kombináció összességében közel azonos fontosságú a megkérdezettek számár az érdekes és rugalmas munkavégzés párossal, az Egyesült Királyság. Ebben a tagállamban a válaszadók 43%-ának fontos a jó munkahelyi klíma és 9%-ban elsődleges a fizetés, ugyanakkor 17% azt mondja, hogy fontos az érdekes munkavégzés és 31%-ban számít elsődlegesnek a rugalmas munkabeosztás.

Ez a felmérés tökéletesen tükrözi a jó munkahelyi körülmények fontosságát, hiszen az alapján döntheti el egy személy, hogy új munkahelyet keres-e vagy sem. A felmérés alapján a cégek tulajdonosainak megéri a jó munkahelyi klíma kialakítására áldozni.

Ebben, a 2016 augusztusában elvégzett felmérésben 3500 személy vett részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése