2016. november 2.

Az európaiak a munkahelyi gyermekellátás javulását szeretnék

A munkahelyi gyermekmegőrzés témája az elmúlt években egyre inkább előtérbe került. A munkáltatók és munkavállalók egyöntetűen úgy gondolják, hogy megnyugtató lenne mindenki számára, ha a gyerekek felügyelete a munkavégzés helyének épületében, vagy minimum annak közelében lenne. Ugyanakkor fontos tény az is, hogy nagyon sok időt nyernének a szülők azzal, hogy ha nem kellene a gyerekekkel munka előtt a város túlsó végére utazni, majd munkába menni. A Jobkralle aktuális kérdése azt próbálja kideríteni, hogy a munkavállalók mennyire tudnának azonosul azzal, hogy a gyermeküket munkájuk alatt a közelben tudhatják.
Annak ellenére, hogy a munkahelyi óvodák elterjedése még meglehetősen ritka az európai országokban, már vannak országok, mint például Svédország, Anglia, vagy az Egyesült Királyság, ahol ez a gyermekgondozási rendszer bizonyítottan hatékonyan működik. Egy londoni székhelyű befektetési bank a „Goldman Sachs”2013-ban nyitotta meg a munkahelyi óvodájuk kapuját. A gyermekgondozási szabadság lejárta után négy héttel az alkalmazottak szabadon vehetik igénybe a szolgáltatást, hogy könnyebben illeszkedjenek vissza a munkavégzés ütemébe. Az egész éves gyermek ellátásért később egy előre meghatározott összegért gondoskodnak az apróságokról, míg a szülő a munkahelyén dolgozik.

Nem meglepő, hogy a tíz megkérdezett ország munkavállalói közül senki sem ellenezte a munkahelyi ovi felvetést. Minden megkérdezett tagállamban minimum 64% (Németország), maximum 87%-ban (Magyarország) értettek egyet a felvetéssel.

Nincs kétség afelől, hogy egy ilyen horderejű koncepciót jól átgondoltan kell megtervezni, természetesen biztosítani kell a tervezet számára a lehető legjobb hely és tőkefinanszírozási lehetőségek kidolgozását is. Amennyiben a munkáltató is készen áll a programra, további lehetőségek közül lehet választani: A kisebb cégek egymással együttműködve kínálnának részleges, vagy teljes ellátási lehetőséget a közelben az alkalmazottak gyermekeinek. Más cégek például, megengedhetnék, hogy alkalmazottaik, előre nem tervezett problémák esetén gyermeküket magukkal vihessék munkahelyükre, stb…

Nagyon sokféle lehetőség van arra, hogy miként alakítsa ki egy munkahely a gyermekgondozási ellátást. Azt viszont nem lehet meghatározni, hogy ezeket a koncepciókat a jövőben milyen módon lehet tovább fejleszteni.

Ebben a 2016 szeptemberében elvégzett felmérésben 1000 ember vett részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése